More

  Az Instagram újra a régi?

  Az Instagram használók tábora folyamatosan növekszik, így nem csak a magánjellegű használat, de a vállalati célokra való alkalmazása is előtérbe került. Az eredményesebb működés érdekében és a versenytársakkal való harc sikeres megvívásához folyamatos fejlesztésekre és kisebb-nagyobb változtatásokra van szükség.

   

  Ezek a változások a felhasználók számára okozhatnak pozitív, de olykor negatív élményeket egyaránt. Mivel az Instagram elsődleges célja a követőtáborának a megtartása, valamint organikus növelése – a felhasználók véleménye egy olyan tényező, amelyet nem szabad és nem is lehet figyelmen kívül hagyni. Emiatt táncolt vissza az Instagram vezetője, Adam Mosseri is az általa meghozott döntésektől.


  Mit szeretnének látni az Instagram felhasználók?

  Van, hogy egyes módosítások beválnak és van, hogy a tervek nem úgy sülnek el, ahogyan azt elképzelték. Mosseri elmondása szerint a közelmúltban végbement változások visszavonásra kerülnek a felhasználók heves kritikája miatt.

  Az Instagram fokozatosan megszünteti a TikTok posztokhoz hasonló teljes képernyős videótartalmakat,

  hiszen a felhasználók visszajelzése alapján az Instagram ezáltal elveszítené eddig megszokott minőségét és egy gyenge TikTok másolattá válna. A vállalat mindemellett átmenetileg csökkenti a javasolt bejegyzések mennyiségét is, amivel a felhasználóként időről-időre találkozhatsz a képfolyamodban. 

   

  Az erőteljes felháborodás nem indokolatlan, így a probléma súlyosságát mérlegelve inkább átmenetileg háttérbe szorították a TikTok-al folytatott harcot.

  A sorozatos negatív visszajelzés megtette a hatását, a felhasználók újból a családtagjaik és barátaik, valamint az általuk követett hírességek bejegyzéseit láthatják az ajánlásokkal, valamint TikTok-szerű videókkal szemben. 

   

  Szemben az árral – aláírásgyűjtés, mint megoldás

   

  Az Instagram legkövetettebb, de mégis megosztó testvérpárosának is döntő szerep jutott a küzdelemben. Kylie Jenner és Kim Kardashian csalódottságát osztotta meg követőivel az Instagram közelmúltbeli változásai kapcsán. Mély felháborodásukat online aláírásgyűjtéssel fejezték ki, melyet több, mint 150 ezer követőjük írt alá.

  Amennyiben te is mindennapos használója vagy a felületnek bizonyára találkozhattál a felhasználók tiltakozását kifejező story-kal és feed-ekkel, miszerint:

  ’Make Instagram Instagram again!’,

  azaz Instagram legyen újra Instagram.

   

  Mosseri még időben ráébredt a probléma súlyosságára és felismerte, hogy a fejlesztéseknek teljes mértékben ki kell elégíteniük a felhasználók igényeit. Így átmenetileg visszavonta a változtatásokat, egy olyan újítással készül, amely előre mozdítja a vállalatot és elégedettséget okoz a követők számára is.

  Ugyan felismerése mellett megerősítette, hogy a fényképes tartalmak megmaradnak, ám

  a jövőben nagyobb hangsúly fog kerülni a videós anyagokra, hiszen ez jelenti a jövőt.

  Hogy mennyire lesz sikeres a felhasználók körében? Hamarosan az is kiderül!

   

   

  Borítókép: dlxmedia.hu // Unsplash 

  Link: https://techcrunch.com/2022/07/28/instagram-to-walk-back-full-screen-home-feed-and-temporarily-reduce-recommended-posts/

   

   

  Legfrissebb

  spot_img

  Kapcsolódó