More

  iPhone kontaktok másolása új készülékre

  Évről évre újabb mobilok robbannak be a piacra elhozva a várva várt változást, az újabb fejlesztéseket és a még jobb, még modernebb kiegészítőket. Így nem csoda, hogy az ember tartani akarja a lépést a korral és beszerezni az idei év iPhone készülékét. 

  A régi mobiloddal azonban van egy közös múltad, amit nem szeretnél, hogy feledésbe merüljön. A telefon a kapcsolattartás elengedhetetlen eszköze, így amennyiben egy új készülék vásárlása előtt állsz, akkor bizonyára te is elvárod, hogy a kontaktjaid – családtagok, barátok, partnerek és munkatársak elérhetőségei birtokodban maradjanak Nem kell lemondanom róluk, hiszen egyszerűen át tudod másolni a telefonszámokat az új iPhone készülékedre! 

   

  Hogyan őrizheted meg a kontaktjaid listáját?

  Amennyiben iPhone-al rendelkeztél és a most vásárold mobilod szintén az Apple-től származik, akkor nincs okod az aggodalomra. Csupán néhány lépést kell követned ahhoz, hogy visszaszerezd a létfontosságú adataidat. Sőt mi több, ha rendszeresen gondoskodsz a biztonsági mentésről az iCloud vagy iTunes segítségével, akkor pofonegyszerű lesz a folyamat. Ebben az esetben bármikor visszanyerheted a kontaktok listáját – még akkor is, ha elhagytad a régi készülékedet. 

  Összességében három módja ismert a kontaktok átmásolására a régi iPhone készülékedről az újabbra.

   

  Kontaktok másolása iCloud szinkronizálással

  Amennyiben a régi és az új készüléked egyaránt iPhone, akkor kifejezetten könnyű dolgod van, hiszen egyszerűen átmásolhatod a telefonkönyvedet a vadonatúj telefonodra. Csupán a működőképes régi iPhone-odra és stabil WiFi kapcsolatra lesz szükséged a folyamat kivitelezéséhez.

  1. Első lépésként csatlakozz ugyanahhoz a WiFi hálózathoz, majd mindkét készülékkel lépj be az Apple ID fiókodba.
  2. A régi készülékeden nyisd meg a Beállításokat.
  3. A Beállítások fül tetején nyomj rá a saját neved és képed által jelképezett Apple ID profilodra.
  4. Válaszd az iCloud fület, majd nyomj rá a Kontaktok melletti kapcsolóra. 
  5. Egy felugró üzenettel fogsz találkozni, amely megkérdezi, hogy „Mit szeretnél tenni a már korábban szinkronizált iCloud kontaktok tekintetében?” ekkor válaszd a Megtartás opciót.
  6. Az új készülékeden a Hívások menüpont megnyitásával, a Kontakt fülre kattintva – ragadd meg a nevedet és húzd le a képernyő aljára, majd mikor enyhe vibrálást érzel engedd el. Ezennel pedig sikeresen frissült a kontaktjaid listája.  

   

  Kontaktok másolása iCloud biztonsági mentéssel

  Amennyiben az újabb készülék vásárlásának oka nem csupán a modell frissítésének vágya, hanem az előző telefon megsemmisülése vagy elveszítése, akkor a szinkronizálás helyett az iCloud biztonsági mentéssel szükséges dolgoznod. Ez a metódus csak akkor működik, ha már korábban készítettél biztonsági mentést a telefonodon szereplő lényeges adatokról – a kontaktjaidról. 

  Kövesd az alábbi lépéseket és szerezd vissza a telefonszámokat!

  1. Csatlakozz a WiFi hálózathoz az új készülékeddel.
  2. Amikor a Appok és Adatok képernyő betöltődik, válaszd a Visszaállítás az iCloud biztonsági mentéséből lehetőséget.
  3. Jelentkezz be az Apple ID-val ugyanazt az e-mail címet és jelszót használva, melyet a régi iPhone-odnál is alkalmaztál.
  4. Az Apple küldeni fog egy megerősítő kódot egy másik Apple eszközödre – de akár az üzenetben történő megerősítést is választhatod.
  5. A kód beütését követően fogadd el a felhasználási feltételeket.
  6. Válaszd a biztonsági mentés számodra legideálisabb formáját, majd lépj tovább a Folytatás gombbal.
  7. Így a biztonsági mentés és a kontaktok listája – más egyéb adattal együtt installálásra kerül az új készülékre. A folyamat időbeli hosszúsága függ a másolni kívánt adat mennyiségétől és nagyságától, valamint az internet sebességétől egyaránt.  
  8. Végül pedig kövesd a további utasításokat, hogy beállítsd az új telefonodat.

  Hogyan másold át a kontaktjaid listáját iTunes segítségével?

  Végül az iTunes is megfelelő eszköze lehet a kontaktjaid listájának visszanyeréséhez.

  1. Csatlakozz a számítógépedhez az új iPhone-oddal és nyisd meg az iTunes asztali alkalmazásként.
  2. Kattints az iPhone ikonra a képernyő bal felső sarkában, majd a megjelenő bal oldali menüben válaszd az Információ gombot.
  3. Pipáld ki a Kontaktok szinkronizálása parancs előtt található dobozt, majd fogadd el a változtatásokat.

  Ennyire egyszerűen és gyors módszerek segítségével nyerheted vissza kontaktjaid listáját és élvezheted újra a beszélgetéseket az új iPhone készülékeden!

   

   

  Forrás: https://www.businessinsider.com/how-to-transfer-contacts-from-iphone-to-iphone

  borítókép: dlxmedia.hu // Unsplash 

  Legfrissebb

  spot_img

  Kapcsolódó